Kapcsolat

Medencevilág

Papp Zoltán

Mobil:

+36-30/2313-323

E-mail: info@medencevilag.hu

Megosztás

Szavazás

Melyik az Ön kedvenc strandja?

Szavazok

Hőszivattyúk

Amikor melegszik az idő és a család már fürödne, gyakran a medencevíz hőmérséklete még nem alkalmas a strandolásra. Erre a problémára megoldást nyújthatnak a hőszivattyúk.

Célunk az a medencevíz fűtésénél, hogy minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb energiával felfűtsük a kívánt hőfokra. Fontos azonban tisztában lenni vele, hogy a felfűtés időtartama függ a vízmennyiségtől, annak hőfokától, a környezeti hőmérséklettől, valamint a medence hőveszteségétől is.

A hőszivattyúk nagy előnye a napenergiával történő fűtésekkel szemben, hogy napsütéstől függetlenül működik, hiszen a környezettől elvont hőt hasznosítja.

A működésének elve dióhéjban:

A hőszivattyú hőhordozó hűtőközeg segítségével tömörítés és párologtatás ciklussal szerzi a hőt a levegőből. A levegő ventillátor segítségével a párologtatón keresztül áramlik, melyben átadja a meleget a hűtőközegnek (közben a levegő lehűl). A kompresszor a hűtőközeget sűríti, felmelegíti és a hőcserélő spirálokba szállítja, amely átadja medencénk vizének a meleget. Hőcserélőből a lehűtött hűtőközeg visszafolyik az expanziós szelephez, melyben csökken a nyomása. A hűtőközeg visszajut a párologtatóba, itt elpárolog, közben lehűl, majd a levegő áramlásával felmelegedik. Az egész folyamat zökkenőmentesen működik és ellenőrizve van nyomás- és hőmérsékletérzékelőkkel. A hőszivattyú üzemmód választásával megfordíthatja a keringési irányát, mellyel a medence vizét hűtheti. 

Hőszivattyú választható önálló készülékként és split kivitelben (hőcserélő itt külön van).  Több teljesítményfokozatban készül, mindegyik titánötvözetű hőcserélővel és digitális vezérlőpanellel ellátott. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően már elérhető mobiltelefon vezérléssel is.

További műszaki információkról az alábbi prospektusban olvashat: hoszivattyuk-prospektus.pdf

Természetesen mi is szívesen válaszolunk kérdéseire, akár az alábbi űrlap használatával is felveheti velünk a kapcsolatot.

Kapcsolat

E-mail címem *:
Telefonszámom *:
Üzenetem *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!