Kapcsolat

Medencevilág

Papp Zoltán

Mobil:

+36-30/2313-323

E-mail: info@medencevilag.hu

Megosztás

Szavazás

Melyik az Ön kedvenc strandja?

Szavazok

Medencék típusai

Az első tisztázandó kérdés, hogy kerti vagy beltéri medencében gondolkodik. Mindkét esetben állunk rendelkezésére és számos referenciát tudunk mutatni Önnek. Nézze meg elkészült munkáinkat a Medencevilág képekben menüpontban.

KERTI MEDENCE

A kültéri medencénél a hely meghatározása kiemelten fontos. Kezdjük ennek átgondolásával:

 • könnyen megközelíthető legyen
 • a szomszédok közelségét, ráláthatóságát is érdemes átgondolni
 • a medence tájolásánál a nap járását is figyelembe kell venni
 • növények, fák közelsége is fontos a takarás illetve a levelek hullása miatt
 • a méret  és a forma meghatározásakor a medencefedésnek se feledjünk helyet hagyni
 • gondoljunk a medence környezetére is (napozóágyaknak hely, stb.)

Többféle technológia létezik a kivitelezésre:

 • felállítható medencék (fémvázas)
 • kész medencék (polipropilén, poliészter, kerámia)
 • zsaluköves fóliás medencék
 • csempés medencék

Mi a zsaluköves fóliás medencét ajánljuk Önnek.

Új építésű fóliás medence jellemzői

Itt a medence vázát egy vasbeton aljzat és zsalukőből készült oldalfalak adják, ebbe építjük bele a víz be- és elvezető elemeket. A lépcső vagy ülőke kialakítására is gondolni kell ennél a fázisnál! Vakolás után kerül a medencetestbe (megfelelő aládolgozás után) a vízzáró fóliabélés, mely vegyszer- és UV-álló, speciális medencefólia.

Hosszú évek óta az Alkorplan medencefóliával dolgozunk. A 1,5 mm hálóerősítéses, alak- és színtartó fóliák alkalmasak bármilyen forma kifóliázására. Gazdag szín- és mintaválasztékkal rendelkeznek a sztenderd mintától kezdve az exkluzívabb verziókig. Próbálja ki a fóliatervezőt ezen a linken keresztül és álmodja meg így medencéjét!

Választhat süllyesztett vagy feszített víztükrű medence közül. A süllyesztett víztükrű műszakilag egyszerűbb kivitelű, családi használatra teljesen megfelelő. A feszített víztükrű műszakilag komolyabb tartalmú, esztétikailag szebb, de költségesebb választás. Bővebb információért kérdezzen bátran elérhetőségeinken.

A medence lelke a vízforgató berendezés, vagyis a gépészet. Amennyiben ez nincs jól méretezve, a medence nem fog úgy funkcionálni, ahogyan szeretnénk. Érdemes nagy hangsúlyt fektetni erre a döntésre és kihasználnia tapasztalatunkat ebben a témában. Mi német gépészettel dolgozunk, mely igazán megbízható és hosszútávon működőképes. Az alapgépészetet ki lehet egészíteni további funkciókkal:

 • automata vegyszeradagoló (megkönnyíti életét)
 • sós vizes fertőtlenítő berendezés (nagyszerű találmány!)
 • a gépészet teljes automatizálása (SMS szolgáltatás)
 • vízfűtés (hőcserélővel, hőszivattyúval, napenergiával)

A medencét tovább lehet bővíteni különböző komfortfokozó berendezésekkel: világítás, ellenáramoltató, nyakzuhany, dögönyöző, stb...

Célszerű medencénket 20-25 cm-rel kiemelni a talaj síkjából (térburkolat jó megoldás ehhez) biztonságtechnikai és tisztántartási szempontból is. Így gyorsabban érzékeli a szem, könnyebben észrevehető és elkerülhetőek a figyelmetlenségből fakadó balesetek. Mivel nem egy síkban van a földdel, ezért a levelek és az egyéb szennyeződések is kevésbé kerülnek bele a medence vizébe.

Javasoljuk továbbá, hogy a medence környékét, szilárd térburkolattal lássa el, így a medencébe behordott szennyeződés mennyisége jelentősen csökkenthető, nem beszélve a vegyszerfelhasználásról.  Ha van rá lehetőség, célszerű kialakítani zuhanyzót, lábmosót. Ezzel vissza is tértünk a legelső kérdéshez a méret meghatározásához, hiszen így plusz hellyel is számolni kell a térburkolatnak.

Kerti és beltéri medence képeinkből itt is talál válogatást:

BELTÉRI MEDENCE

Ez a medence beltérben elhelyezett, de ugyanolyan műszaki paraméterekkel rendelkezik illetve technológiával készül, mint a kerti medence. Nincs is annál csodásabb, mikor lehetőségünk van saját beltéri medencénkben fürödni vagy úszni egyet, amikor kint még hideg van. Növényzettel, bútorokkal igazi mediterrán hangulatot varázsolhatunk a medence köré.

Kiemelten fontos ennél a medence típusnál:

 • a medence megfelelő takarása a párolgás megakadályozása miatt, valamint
 • megfelelően méretezett páramentesítő berendezés elhelyezése

A páramentesítő berendezésekkel kapcsolatban keressen bennünket bátran kérdésével a lenti űrlap segítségével.

Kapcsolat

E-mail címem *:
Telefonszámom *:
Üzenetem *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!